fotóművészet

E SZÁMUNK SZERZŐI

Bacskai Sándor (1961)

Író, újságíró, a Fotóművészet munkatársa. Rendszeresen készít interjúkat a Magyar Fotográfiai Múzeum számára.

Baróti Judit (1942)

Történész, Muzeológus. 1979 óta a Budapesti Történeti Múzeum Kiscelli Múzeuma fényképtárában dolgozik.

Fejér Zoltán (1951)

Szabadúszó fotós. 1985 óta folytat fotótörténeti kutatásokat. Ezekből eddig két könyvet publikált. Rendszeresen utazik külföldre, ahol nemcsak fényképez, hanem kiállításokról is tudósít.

Kosztolni Ildikó (1974)

A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem magyar-irodalomtudomány szakos hallgatója. Rendszeresen publikál a Filmvilágban és más, hasonló témájú szaklapban. Jelenleg filmes tangótörténetet ír.

Krúdi Tamás

Művészeti író. Írásai, kritikái 1992 óta jelennek meg.

Markovics Ferenc (1936)

Gimnáziumi évei óta fotografál. 1958-tól fotóriporter, közel húsz évig standfotós. 1990-től a Film Színház Muzsika képszerkesztője. A lap megszűnése után szabadúszó. A Magyar Fotóművészek Szövetsége elnökségi tagja, a Művészeti Bizottság vezetője. A Fotóművészet munkatársa.

Pfisztner Gábor (1967)

Történelem-német szakon végzett az ELTE-n, és két félévig az Iparművészet Főiskola vizuális kommunkáció szakán volt vendéghallgató. Gimnáziumi tanár.

Szegő György (1947)

Építész, művészeti író. A hetvenes években több, fotófelhasználással is élő önálló kiállítása volt. 1979 és 1989 között a Kaposvári Csiky Gergely Színház díszlet- és jelmeztervezője. 1982-től rendszeresen publikál művészeti tanulmányokat és kritikákat. A Fotóművészet munkatársa.

Tímár Péter (1948)

Építészmérnök, Balogh Rudolf-díjas fotóművész, a Fotóművészet főszerkesztője. 1979 és 2010 között a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola fotó szakának vezetője, közben tizenegy évig az iskola igazgatója is. http://www.timarpeter.hu

Trencsényi Zoltán (1958)

Több évig fotóriporterként dolgozott, jelenleg újságíró, a Népszabadság munkatársa.

Vázsonyi Béla László (1961)

Az ELTE TTK-n végzett mint okleveles vegyész. Jelenleg a Forte Fotókémiai Rt. laborvezető fotográfusa. A hazai szaksajtóban 1994 óta több műszaki vonatkozású cikke jelent meg. A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának tiszteletbeli tagja, képeivel kiállításokon is szerepel.